U Banje putuje 59 penzionera

Srna
U Banje putuje 59 penzionera

NOVI GRAD - Predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Nedeljko Zgonjanin izjavio je da će ove godine 59 penzionera iz ove lokalne zajednice boraviti 10 dana u banjama Mlječanica i Vrućica. Zgonjanin je rekao Srni da će devet penzionera ovo pravo iskoristiti u okviru programa koji finansijski podržava Vlada Republike Srpske i da je završen postupak odabira korisnika.

"Jedan penzioner je od danas u Mlječanici, a osam penzionera će u Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica Teslić boraviti od 31. avgusta", rekao je Zgonjanin.

Prema njegovim riječima, još 50 penzionera iz ove opštine ostvariće pravo na boravak u Banji Mlječanica.

"Dogovor je da opština Novi Grad i korisnici snose po 50 odsto troškova. Troškove prevoza snosiće Udruženje penzionera, a prijave traju do 20. avgusta", naveo je Zgonjanin.

On podsjeća da je prošle godine, uz finansijsku podršku opštine Novi Grad, u banjama boravilo 40 penzionera, te da je 70 odsto troškova plaćeno iz opštinskog budžeta, a 30 odsto su finansirali korisnici.

Prema njegovim riječima, opština Novi Grad već treću godinu podržava odlazak penzionera na banjsku rehabilitaciju.

Zgonjanin kaže da je Udruženje penzionera ove godine u programu rada predvidjelo 11 aktivnosti, među kojima su izleti, druženja i šahovsko takmičenje, ali su one otkazane zbog epidemiološke situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana