Tužilaštva BiH razgovarali o saradnji u procesuiranju ratnih zločina

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

SARAJEVO - Predstavnici Tužilaštva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove (MRMKS) i Tužilaštva BiH razgovarali su o saradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

.Na sastanku je razgovarano o podršci koje Tužilaštvo pri MRMKS pruža Tužilaštvu BiH u pogledu razmjene dokaza i dokumentacije, procesu traženja nestalih lica, regionalne saradnje i drugim bitnim pitanjima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Predstavnici Tužilaštva BiH upoznali su kolege iz MRMKS sa aktivnostima i radom na predmetima koje provodi Posebno odjeljenje za ratne zločine, kao i planom aktivnosti i rezultata do kraja 2021. godine.

U delegaciji Tužilaštva BiH bili su glavni tužilac Gordana Tadić, njen zamjenik Dianom Kajmaković, rukovodilac odsjeka u Posebnom odjeljenju za ratne zločine Sanja Jukić i tužilac Ibro Bulić. Delegaciju Tužilaštva pri MRMKS činili su Aleksandar Kontić, Zbignjev Vojdila i Aber Hasan.

"Saradnja i podrška Tužilaštva pri MRMKS tužilaštvima u regionu ključna je za uspostavljanje vladavine prava i kažnjavanje ratnih zločina, te će biti nastavljena", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana