Tunis hit ovog ljeta

Miloš Vasiljević
Tunis hit ovog ljeta

BANjALUKA - Mnogi stanovnici Srpske, već na pragu ljetne turističke sezone, izabrali su gdje će provesti godišnji odmor, a osim Hrvatske i Crne Gore koje su najbliže, ove godine veliko interesovanje vlada i za Tunis zbog direktnog leta iz Banjaluke i aranžmana koji su povoljniji nego većina evropskih destinacija.

U turističkim agencijama kažu da je za ljetovanje u regionu, ali i daljim destinacijama mnogo više zainteresovanih nego lani, a neki su uspjeli da iskoriste popuste i željene aranžmane bukiraju još početkom godine.

Menadžer prodaje u banjalučkoj turističkoj agenciji “Unis turs” Vanja Savić rekla je za “Glas Srpske” da su njihovi brojni klijenti već odlučili gdje će na ljetni odmor.

- Najviše interesovanja, osim Crne Gore i Hrvatske je za Tursku, a posebno Tunis, jer je ove godine uveden let iz Banjaluke, tako da naši građani ne moraju ići kao ranije u Beograd - rekla je Savićeva i dodaje da uprkos zemljotresima interesovanje za Turskom nije ništa lošije nego prethodnih godina, jer je regija koja je razorena daleko od najpopularnijih ljetovališta.

Prema njenim riječima, Grčka i Španija su čest odabir, a novčanik je taj koji diktira gdje će se ljetovati.

- Hrvatska je i dalje među top destinacijama, iako je ona u principu najskuplja, tako da to mnoge odbija, ali s druge strane nam je najbliža - rekla je  Savićeva.

I brojni Semberci već su izabrali gdje će na odmor, a oni sa nešto debljim novčanikom okupaće se i na plažama egzotičnih destinacija.

Menadžer prodaje u bijeljinskoj turističkoj agenciji “Hepi travel” Marina Novaković potvrdila je za “Glas Srpske” da je dosta ljudi već izvršilo rezervacije za ljeto, a neki su iskoristili i popuste.

- Ako ranije rezervišu veći je i izbor, nego sada ili u toku sezone kada je izbor sužen ili nema mjesta. Najviše interesovanja ima za Crnu Goru i Grčku, ali ništa ne zaostaju ni Turska, Egipat i Tunis. Za Tunis su najniže cijene avio-prevoza uz usluge ol inkluziva, a za razliku od Egipta i Turske mnogo je povoljniji pa se najviše i traži - rekla je Novakovićeva, dodajući da se najviše Semberaca odlučuje za avionske letove iz Beograda.

Istakla je da je sve popularnija i Albanija.

- Od prošle godine prava je jagma za ljetovanje u ovoj zemlji. Imaju odlične hotele, usluge i uređene plaže, a cijene su povoljne. Svi oni koji su je posjetili ponovo se vraćaju u tu zemlju - kazala je Novakovićeva.

Iz dobojskog “Istra tursa” kazali su za “Glas” da su posjete Tunisu, Egiptu ali i Crnoj Gori već rezervisane.

- U odnosu na prošlu godinu veće je interesovanje, a rezervacije su počele već od januara. Tunis se izdvaja kao najpovoljnija destinacija koju će posjetiti veliki broj turista iz naše zemlje - rekli su u ovoj turističkoj agenciji.

Domaći turizam

Oni koji se odluče da odmor ipak provedu u Srpskoj neće se pokajati, jer prema riječima direktora Turističke organizacije Republike Srpske Miodraga Lončarevića imaju šta posjetiti i mogu uživati u prirodnim ljepotama. Tu su rijeke, jezera, ali i avanturistički turizam koji je na zavidnom nivou.

- Imamo kvalitetan aktivni odmor u prirodi, ali i naše banjske centre koji su već prepoznati i sve su posjećeniji. Tu su i nacionalni parkovi, ali i gradovi kao što su Trebinje, Banjaluka, Bijeljina i Višegrad koje  vrijedi posjetiti. Sada kreću manifestacije tako da svaki dan ima nekih aktivnosti - rekao je za “Glas” Lončarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana