Trivićeva sa nagrađenim učenicima elektrotehničke škole iz Banjaluke

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić primila je danas direktora, nastavnika i učenike Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Banjaluka, koja je na nedavno održanom "Inostu mladih 2021" dobila priznanje za najbolju srednju školu u oblasti automatike, dok su učenički radovi nagrađeni zlatnom i bronzanom plaketom.

Prijem je upriličen za učenike trećeg razreda Mirka Keču, Nikolu Žmarića, Lazara Radovića, Mladena Mikanovića, Gavrila Župljanina, Darka Tepića i Nikolu Markovića, koji su došli u pratnji direktora škole Irine Čavić i mentora Dušana Tubića.

Trivićeva je pohvalila trud i rad uložen u stvaranje nagrađenih radova, te navela da je Ministarstvo prosvjete i kulture ponosno na svaki uspjeh koji postignu učenici pod mentorstvom predanih nastavnika.

"To nam je podstrek da uložimo dodatne napore kako bismo u saradnji sa upravama škola stvorili još bolje uslove za rad talentovanih učenika", rekla je Trivićeva.

S obzirom na to da je u toku kampanja "Čitajmo zajedno", Trivićeva je direktoru škole i nastavniku poklonila "Knjigu Petra Kočića" u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, dok je učenicima uručila "Travničku hroniku" Ive Andrića i "Seobe" Miloša Crnjanskog.

Direktor Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Irina Čavić istakla je da ova škola tradicionalno učestvuje na "Inostu mladih", te da ovakav uspjeh učenika u najljepšem svjetlu predstavlja rad ove škole i školu, saopšteno je iz Ministarstva.

Na 23. međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2021", učenik trećeg razreda srednje škole Mirko Keča nagrađen je Zlatnom plaketom za rad "Homprofil CNC", dok su Bronzanu plaketu dobili Mirko Keča, Lazar Radović i Mladen Mikanović za Model pametne kuće, Gavrilo Župljanin, Darko Tepić i Nikola Marković za Arduino ultrazvučni radar, te Nikola Žmarić i Lazar Radović za poluautomatsku fritezu za pomfrit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana