U Srpskoj zaraženo 529 djece školskog uzrasta

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - U Republici Srpskoj trenutno je virusom korona zaraženo 529 djece školskog uzrasta, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, pozivajući se na podatke koje dostavlja Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Broj djece školskog uzrasta kod kojih je zabilježena infekcija virusom korona od početka školske 2021/22. godine je 633, dok je ukupan broj zaraženih učenika od početka pandemije u Republici Srpskoj, od marta 2020. godine, 3.843", istakli su u resornom ministarstvu.

Prema podacima koje Ministarstvu dostavljaju škole, zbog pojave virusa korona kod većeg broja učenika iz jednog odjeljenja, Higijensko-epidemiološka služba predložila je izolaciju i prelazak na onlajn nastavu za 25 odjeljenja u 11 osnovnih škola i 22 odjeljenja u 11 srednjih škola u Republici Srpskoj.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za odvijanje nastave na daljinu područnom odjeljenju Donji Vrbljani koje je u sastavu Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Gornjem Ribniku od 17. do 24. septembra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana