Trebinje u Nišu - predstavljen turizam i odigrana predstava

Srna
Trebinje u Nišu - predstavljen turizam i odigrana predstava

BEOGRAD/NIŠ - U Narodnom pozorištu u Nišu večeras je odigrana predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske “Stranci u noći”, u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”.

U predstavi Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarda, igraju glumci Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Štand Turističke organizacije Republike Srpske na kojem su, uz sve turističke ponude Srpske posebno predstavljeni turistički programi Trebinja, otvoren je za sve ljubitelje Dučića, Hercegovačke Gračanice, vina, pršuta i sireva i sutra od 12.00 do 19.00 časova.

Pomoćnik ministra za prosvjetu i kulturu Republike Srpske Tanja Đaković rekla je ranije danas da se Srpska ponosi bogatom turističkom ponudom i da je za one, koji vole, topliju klimu mediteransku, tu grad Trebinje, a za ljubitelje planine, skijanja i zimskog vremena olimpijska ljepotica Jahorina.

“Ako volite banjski turizam, imamo Banju žVrućicuž. Sada smo čak pristupili programu termalne - kulturne rute. To je program EU, gdje su u stvari banje kao izvor tople vode povezane, i napravljena je jedna ruta”, rekla je ona.

Ukazala je i na banje Laktaši, Slatina, kao i na Zdravstveni centar “Dr Miroslav Zotović”, koji je prepoznatljiv po operacijama koje se odnose na ortopedsku hirurgiju.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da Trebinje ima šta da pokaže kada je riječ o turizmu, te pozvao Nišlije u posjetu, istakavši kako turistički potencijal postoji u zavisnosti šta ko voli.

Promocijom turističke ponude Republike Srpske, kao i prijemom za delegacije Srpske i grada Trebinja kod niškog gradonačelnika, danas su u Nišu održani “Dani Srpske u Srbiji”.

Manifestacija se sutra nastavlja u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana