Trebinje: Obezbijeđeno dodatnih 40 kreveta za oboljele od Kovid-19

Srna
Trebinje: Obezbijeđeno dodatnih 40 kreveta za oboljele od Kovid-19

TREBINjE - Bolnica Trebinje obezbijedila je dodatnih 40 bolničkih kreveta za smještaj pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, pa će sada na raspolaganju biti oko 150 kreveta, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je, poslije sastanka sa članovima Koordinacionog tima za podršku Bolnici Trebinje, istakao da nijedan građanin, bez obzira na to da li je pozitivan na virus korona ili ne, a kojem je potrebna bolnička hospitalizacija, ne smije biti uskraćen za tu uslugu, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

“Molim sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja za preopterećenost medicinskog osoblja, a da sve eventualne primjedbe kao što su nejavljanje na telefon ili čekanje rezultata testa duže od 72 časa - prijave na besplatan telefon 121”, rekao je Ćurić.

On je naveo da je Trebinje odgovorna lokalna zajednica i da su, kao i do sada, svi raspoloživi kapaciteti stavljeni na raspolaganje u borbi protiv pandemije, ali i susjednim opštinama iz regije u saradnji sa bolnicama u Foči i Nevesinju.

S obzirom na to da je epidemiološka situacija veoma složena i nepovoljna, Ćurić je pozvao sve građane da se pridržavaju svih donesenih preventivnih mjera, te da čuvaju sebe i najmilije.

“U ovakvim trenucima veoma je važno da pokažemo da smo solidarna zajednica, da imamo odgovornost i da smo spremni da pomognemo jedni drugima”, poručio je Ćurić

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana