Tokom praznika evidentirana četiri kršenja mjera, u kafiću u Banjaluci zatečeno 77 ljudi

GS
Tokom praznika evidentirana četiri kršenja mjera, u kafiću u Banjaluci zatečeno 77 ljudi

BANjALUKA - U okviru aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje su realizovane sa inspekcijskim organima, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa među stanovništvom, tokom obilježavanja Vaskrsa i Međunarodnog praznika rada - 1. maja, evidentirana su četiri slučaja kršenja mjera.

Službenici Policijske uprave Banjaluka su  30. aprila u vremenu od 20.45 do 21.50 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, zatekli ukupno 77 lica.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su utvrdili da je ugostiteljski objekat u Istočnom Novom Sarajevu radio u 00,50 časova, što je suprotno zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije. U objektu se nalazilo devet osoba, a dežurni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

-Dana 3. maja oko 00,35 časova, prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u mjestu Kola, Banjaluka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su utvrdili da isti radi i da u lokalu ima više lica, što je suprotno zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije - navodi se u saopštenju iz MUP-ai dodaje da se dežurni tužilac izjasnio da se radi o „ nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS-a isto krivično djelo evidentirano je 2.maja oko 23.15 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Tesliću, gdje su policijski službenici Policijske uprave Doboj, zajedno sa radnicima Odjeljenja za inspekcijske poslove, zatekli su 32 lica.

Iz MUP-a pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana