Titula “prijatelj beba” potvrda kvaliteta

Srna
Titula “prijatelj beba” potvrda kvaliteta

Banjaluka - Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske dobila je juče sertifikat o akreditaciji u okviru projekta UNICEF-a “Akreditacija bolnica-prijatelj beba”, što predstavlja znak ispunjavanja standarda koji se odnose na podršku porodiljama da promovišu dojenje.

Direktor Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS Siniša Stević rekao je da je ova klinika uspješno ispunila sve zahtjeve standarda i zaslužno dobila sertifikat.

- Riječ je o projektu koji traje niz godina i koji se, osim na promociju dojenja, odnosi na druge stvari - rekao je Stević.

Načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Vesna Ećim Zlojutro istakla je da sertifikat potvrđuje da je ova klinika spremna da prati sve što podrazumijeva savremeno akušerstvo.

- To nije samo promovisanje dojenja, nego i drugačiji pristupi kada je riječ o odnosu porodilje prema njenom novorođenčetu, ali i zdravstvenog radnika prema pacijentu - rekla je Zlojutro.

Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da je sertifikat dokaz da ova ustanova prati evropske i svjetske standarde.

- Insistiraćemo i da sve druge klinike prate svjetske tokove, čime ćemo doprinijeti da zdravstvena usluga u RS bude na najvišem nivou - rekao je Đajić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana