Teslić: Izgradnja sekundarne mreže za čečavski kraj, Vlajiće i Ljeljug

Srna
Foto: Arhiva

TESLIĆ- Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovor sa firmom "Eko-euro tim" iz Banjaluke o izgradnji sekundarne vodovodne mreže za mjesne zajednice čečavskog kraja - Čečava, Rastuša, Ukrinica, Gornja Radnja i Osivica, kao i za Vlajiće i Ljeljug.

Riječ je o nastavku projekta nakon što je izgrađen primarni vod i rezervoari, a svi zakonski rokovi i uslovi su ispoštovani i radovi na terenu mogu se očekivati već od sutra, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

Miličević je naveo da će "Eko-euro tim", koji je dobio posao na osnovu tenderske dokumentacije i nakon isteka svih žalbenih rokova, odmah biti uveden u radove.

Prema njegovim riječima, pitanje rješavanja vodosnabdijevanja za oko 2.000 novih priključaka u fazi je realizacije.

Ukupni radovi su u vrijednosti višoj od šest miliona KM, a sredstva su obezbijeđena kreditnim zaduženjem opštine Teslić, vlastitim budžetskim sredstvima, te sufinansiranjem domaćinstava u iznosu od 850 KM, prema ranijoj odluci Skupštine opštine Teslić.

"Na osnovu iste odluke, porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije imaju umanjenje sufinanisranja za 50 odsto", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana