Temperatura vazduha sutra i do 33 stepena Celzijusova

Srna
Temperatura vazduha sutra i do 33 stepena Celzijusova

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, uz temperaturu vazduha i do 33 stepena Celzijusova.

Predveče i tokom noći od sjevera se preko centralnih krajeva ka istoku očekuje prolazna oblačnost uz kišu ili pljuskove sa grmljavinom. Lokalno može biti pojačanog vetra u zoni padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Duvaće slab prvo zapadni vjetar, zatim u skretanju na sjeverne smjerove, na sjeveru umjerene jačine.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima od šest stepeni, a maksimalna od 28 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 13, Kalinovik, Sokolac i Ivan Sedlo 23, Gacko i Nevesinje 24, Mrakovica, Livno i Neum 25, Rudo i Srebrenica 26, Bileća, Višegrad, Drinić, Trebinje, Gradačac, Široki Brijeg i Tuzla 27, Zvornik, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Ribnik, Bugojno, Drvar, Jajce, Sarajevo i Zenica 28, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Srbac, Grude, Mostar i Sanski Most 29, Banjaluka 30 i Bihać 31 stepen Celzijusov.

U nedjelju, 22. maja, ujutro će biti promjenljivo oblačno, na istoku i sjeveroistoku sa slabom kišom, a u ostalim predjelima suvo. Prije podne se očekuje razvedravanje i tokom većeg dijela dana biće pretežno sunčano, jedino na planinama na jugu mogu povremeno padati kratkotrajna kiša ili pljuskovi.

Tokom noći na ponedjeljak, 23. maj, očekuje se novo naoblačenje koje sjeveru i centralnim krajevima donosi slabu kišu.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, u višim predjelima od 10 stepeni, a maksimalna od 24 do 30, te u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 23. maja, ujutro i prvi dio dana biće pretežno sunčano i toplo, poslije podne sa porastom oblačnosti, što će usloviti mjestimično kratkotrajno kišu ili ljuskove, od jugozapada ka sjeveroistoku.

Tokom noći na utorak, 24. maj, biće uglavnom suvo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, u višim predjelima od 10, a maksimalna od 24 do 30, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana