Tegeltija: Savjet ministara i Vlada Srpske podržavaju razvoj Rogatice

Srna
Foto: Srna

ROGATICA- Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Rogatici da ova lokalna zajednica zaslužuje podršku republičkih i institucija na nivou BiH, jer njeno rukovodstvo zna da upravlja resursima.

"Rogatici je potrebna podrška Vlade Republike Srpske i javnih preduzeća, dok će Savjet ministara kroz one projekte koje implementira, poput podrške kulturi, sportu, pomoć izbjeglim i raseljenim licima, sasvim sigurno biti partner ovoj lokalnoj zajednici i ubuduće", poručio je Tegeltija.

On je istakao da je u svakoj sredini država uspješna onoliko koliko su uspješne i njene lokalne zajednice.

"Poslije prošlih izbora, 2017. godine bio sam u Rogatici i kod načelnika Milorada Jagodića, a danas, tri godine kasnije, siguran sam da je ova lokalna zajednica bolje i ljepše mjesto za život nego što je to bilo 2017. godine", rekao je Tegeltija.

On kaže da je u Rogatici završen najveći broj projekata o kojima je prije tri godine razgovarao sa rukovodstvom ove lokalne zajednice, a koje je opština planirala da završi u svom četvorogodišnjem mandatu.

"Sada kada smo to pogledali, najveći broj tih projekta je završen, a dio je u završnoj fazi, dok neki kasne sa završetkom", naveo je predsjedavajući Savjeta ministara.

Tegeltija smatra da je to dobar znak da je ova lokalna zajednica dobro planirala svoje projekte i razvoj i da će predviđene projekte uspješno i okončati u interesu svojih građana.

On ističe da su ključna tema nova radna mjesta i zapošljavanje, o čemu je danas razgovarao sa rukovodstvom opštine Rogatica.

"Mi ćemo svakako biti na usluzi za sve ono što bude potrebno opštini Rogatica, jer njeno rukovodstvo zna da upravlja resursima, ali joj je potrebna i podrška Vlade Republike Srpske, javnih preduzeća, dok će Savjet ministra kroz one projekte koje implementira, poput podrške kulturi, sportu, pomoć izbjeglim i raseljenim licima biti partner ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, dobro je da u Rogatici postoje prepoznatljive kompanije koje rade u različitim oblastima i koje žele da nastave da se razvijaju u ovoj sredini.

On je izrazio nadu da će se prilikom naredne posjete Rogatici uvjeriti da su svi započeti razvojni i infrastrukturni projekti kvalitetno realizovani.

Tegeltija i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac borave danas u posjeti Rogatici, gdje im je domaćin načelnik opštine Milorad Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana