Tadić: Pozitivni pomaci u procesuiranju predmeta

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić i članovi Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija razgovarali su o zajedničkim aktivnostima u procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima, krijumčarenja migranata i drugih krivičnih djela iz ove oblasti i zaključili da u tom pogledu postoje pozitivni pomaci.

Navedeni rezultati su rezultat rada članova Udarne grupe, te specijalizovane Mreže tužilaca i istražilaca za borbu protiv trgovine ljudima, kao i formiranih koordinacionih timova na entitetskim i lokalnim nivoima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Značajni zajednički napori ulažu se u prepoznavanju elemenata krivičnih djela trgovine ljudima u okviru krivičnih djela krijumčarenja ljudi, posebno unutar migrantske populacije koja se nalazi u BiH.

Članovi Udarne grupe zahvalili su predstavnicima međunarodne zajednice koji posredstvom edukacija tužilaca, istražilaca i sudija, kao i na druge načine daju podršku jačanju vladavine prava u ovoj oblasti.

U radu Udarne grupe aktivno učestvuje oko 20 zvaničnika tužilaštva, policijskih i bezbjednosnih agencija i institucija za sprovođenje zakona na nivou BiH, oba entiteta i Brčko distrikta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana