Svetosavske nagrade za 14 najboljih učenika

Srna
Svetosavske nagrade za 14 najboljih učenika

RIBNIK - Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać uručio je danas za 14 najboljih osnovaca i srednjoškolaca svetosavske nagrade koje podrazumijevaju knjigu o Svetom Savi, novčanu nagradu od 100 KM i zahvalnicu.

Nagrade su dobili učenici koji su u protekloj školskoj godini bili odlični, koji su postigli uspjeh na regionalnim i republičkim takmičenjima, kao i oni koji su učestvovali u kvizu "Nauči se čovječe" emitovanom na RTRS-u.

Karać je rekao novinarima, nakon prijema za nagrađene učenike i njihove roditelje, da je ovo skroman način da opštinska uprava pokaže zahvalnost učenicima na njihovim uspjesima.

"Pomažemo školama i učenicima na razne načine, obezbjeđujemo im materijalne uslove za rad. Prva smo opština u Republici Srpskoj koja je obezbijedila i besplatan prevoz svih učenika", istakao je Karać.

On je dodao da je u planu stipendiranje i učenika srednjih škola, a sve s ciljem da ljudi ne odlaze sa ovih prostora.

Učenica devetog razreda Milica Tepić, koja je učestvovala na regionalnom takmičenju iz fizike, kaže da je dobijanje svetosavske nagrade za nju velika privilegija i čast.

"U našim školama ima još mnogo dobre i talentovane djece kojoj će ovakav vid podrške biti motivacija u budućem periodu da nastavimo putem kojim je išao i naš Sveti Sava, jer učenje i predan rad će uvijek biti nagrađeni", rekla je Tepićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana