Sutra sunčano i vruće, poslije podne promjena

Srna
Sutra sunčano i vruće, poslije podne promjena

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i vruće vrijeme uz visok indeks UV zračenja, a poslije podne pljuskovi i grmljavina. Tokom prijepodneva će biti vedro i sunčano vrijeme, a popodne se očekuje jak razvoj oblačnosti, pa će nestabilnost usloviti pljuskove i grmljavinu. Postojaće uslovi i za nepogode praćene gradom.

Promjena se očekuje prvo na jugu, zatim u centralnim krajevima, a kasnije popodne i uveče na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni Celzijusovih, u planinama 27 i viša.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, poslije podne uz pljuskove mjestimično umjeren i pojačan.

Od ponedjeljka se očekuje jenjavanje vrućine i pad temperature vazduha. Meterolozi najavljuju nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim časovima. Temperatura vazduha neće prelaziti 32 stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Najtoplije u 14.00 časova bilo je u Brčkom, Višegradu i Neumu gdje su izmjerena 34 stepena, a samo stepen niže bilo je u Banjaluci, Trebinju, Bijeljini, Doboju, Mostaru, Rudom, Grudama i Širokom Brijegu.

U Prijedoru, Srebrenici, Foči, Zvorniku, Srpcu, Bileći, Ribniku, Gradačcu i Tuzli 32, u Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Šipovu i Bugojnu 31, u Gacku i Sanskom Mostu 30, u Nevesinju, Novom Gradu, Bihaću i na Ivan Sedlu 29, na Han Pijesku, na Mrakovici, na Sokocu i u Krupi na Uni 28, u Kalinoviku 27, na Čemernu 26 i na Bjelašnici 20 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana