Sutra sparno, ali i nestabilno

Srna
Sutra sparno, ali i nestabilno

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano, sparno, ali i nestabilno vrijeme.

Ujutru će u većini krajeva biti pretežno sunčano, magla se očekuje samo ponegdje oko rijeka i po kotlinama, saopšteno je iz Republučkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine su moguće tokom dana od jugozapada ka jugoistoku, a na krajnjem sjeveru i jugu biće vruće i uz sunčane periode.

Jutarnja temperatura vazduha od 17 do 22, na planinama od 15, dok će najviša dnevna temperatura iznositi od 25 do 30, na planinama od 21, a na jugu i sjeveru i do 34 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih sjmerova, na jugu slaba bura.

Od utorka do četvrtka očekuje se nestabilno vrijeme, lokalno su mogući pljuskovi sa grmljavinom i kiša, ali i periodi sunčanog i suvog vremena.

Jutarnja temperatura vazduha od 17 do 22, na planinama od 15, dok će najviša dnevna iznositi od 25 do 30, na planinama od 21, a na jugu i sjeveru do 34 stepena Celzijusova.

Prema prognozi federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u pojedinim krajevima bilo je pljuskova i grmljavine.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 13, Čemerno 19, Borje 22, Kalinovik i Han Pijesak 24, Gacko, Ivan Sedlo i Rudo 25, Kneževo, Sarajevo, Mrakovica i Sokolac 26, Istočno Sarajevo, Manjača i Foča 27, Bugojno, Livno, Ribnik i Srebrenica 28, Rogatica, Mrkonjić Grad i Šipovo 29, Prnjavor, Šamac, Gradiška, Bratunac, Bijeljina, Bileća, Bihać, Gradačac, Tuzla i Višegrad 30 stepeni.

U Doboju, Topoli, Sanskom Mostu i Trebinju izmjeren je 31 stepen, u Banjaluci, Ugljeviku, Prijedoru, Zenici i Srpcu 32, u Širokom Brijegu 33, a u Mostaru i Neum 35 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana