Sutra smanjenje oblačnosti sa sunčanim intervalima

Srna
Sutra smanjenje oblačnosti sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje smanjenje oblačnosti sa više sunčanih perioda, uz mali rast dnevne temperature vazduha.

Jutro će biti hladno sa slabim mrazom, na istoku, centralnim predjelima i sjeverozapadu pretežno oblačno, a na jugu i sjeveroistoku vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će doći do smanjenja oblačnosti sa više sunčanih perioda, posebno na jugu, uz mali porast dnevne temperature vazduha. Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do tri stepena, na jugu do pet, u višim predjelima od minus sedam, a najviša dnevna od tri do osam, na jugu do 12, a u višim predelima od minus tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab vjetar, sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Sarajevo i Bugojno minus jedan, Čemerno i Rudo nula, Višegrad jedan, Jajce dva, Foča, Mrkonjić Grad, Sokolac i Bihać tri, Zvornik i Zenica četiri, Doboj, Tuzla i Sanski Most šest, Gacko i Drvar sedam, Han Pijesak, Ribnik i Srbac osam, Bijeljina devet, Banjaluka 10, Neum i Gradačac 11, Mostar, Bileća i Livno 13, te Trebinje 15 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana