Sutra kiša, susnježica i snijeg

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno oblačno, u Hercegovini sa kišom, a u nižim predjelima sa kišom ili susnježicom koja će u većini područja preći u snijeg.

Ujutru će biti hladno sa kišom i ponegdje susnježicom u nižim krajevima, na planinama sa snijegom. Tokom dana na sjeveroistoku i jugu biće kiše, snijega na istoku i planinama, uz lokalno obilnije padavine i formiranje novog snježnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevsko-romanijskoj regiji se može očekivati veća količina snijega. Moguća je i pojava kiše koja se ledi pri tlu tokom večeri.

Na sjeverozapadu i djelimično centralnim krajevima poslijepodne doći će do prestanka padavina i postepenog razvedravanja, u ostalim krajevima do večeri.

Jutarnja temperatura biće od minus dva do četiri, na jugu do 10, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama je zabilježen snijeg.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Kalinovik pet, Gacko šest, Višegrad i Nevesinje sedam, Sokolac i Livno osam, Drinić i Rudo devet, Mrakovica, Novi Grad, Drvar, Grude i Sarajevo 10, Bileća i Mrkonjić Grad 11, Ribnik, Bugojno, Mostar 12, Prijedor i Jajce 13, Bihać, Tuzla i Zenica 14, Bijeljina i Neum 15, Zvornik i Srbac 16, Banjaluka, Doboj i Sanski Most 17, te Gradačac 18 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana