Šume Srpske: Pojedinci iznose netačne informacije radi jeftinih političkih poena

Srna
Foto: Šume Republike Srpske

Javno preduzeće Šume Republike Srpske saopštilo je da pojedinci, radi prikupljanja jeftinih političkih poena, dovode u zabludu gpađane Republike Srpske iznoseći netačne i neprovjerene informacije o radu ovog preduzeća.

- Ukoliko postoji bilo kakva informacija ili analize o neregularnostima, oni koji ih posjeduju znaju kome treba da se obrate. Javno preduzeće će, ukoliko se ovakva praksa nastavi, biti primorano da traži zaštitu pred nadležnim organima - navedeno je u reagovanju ovog preduzeće na iznesene netačne i neprovjerene informacije i paušalne ocjene o njihovom poslovanju.

Iz Šuma Republike Srpske su naveli da ovo preduzeće podržava rad svih kontrolnih organa kada su u pitanju kontrole bespravnih aktivnosti u šumarstvu, dodajući da nikako ne stoje iza pojedinaca koji se bave nezakonitim radnjama bilo kakve vrste.

- Pominjanje preduzeća kojima se prodaje roba mimo cjenovnika Javnog preduzeća, bez tačnih i konkretnih podataka, je ništa drugo nego izmišljotina. Javno preduzeće vrši prodaju šumskih drvnih sortimenata kupcima na osnovu zaključenih ugovora. Svi drvni sortimenti se prodaju po Cjenovniku na koji saglasnost daje Vlada Republike Srpske - istaknuto je iz Šuma Republike Srpske"

U saopštenju se navodi da svako ko ima bilo kakvu informaciju o nelegalnim aktivnostima u šumarstvu i u ovom javnom preduzeću, ima i mogućnost i da to prijavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana