Stojičić: Radimo na unapređenju rada đačkih domova

Srna
Stojičić: Radimo na unapređenju rada đačkih domova

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić razgovarala je danas sa direktorom Srednjoškolskog doma Banjaluka Sinišom Ovukom i predsjednikom Upravnog odbora Ljubanom Bajićem o učeničkom standardu i mogućnostima unapređenja uslova boravka učenika u ovom domu.

Tokom sastanka u Banjaluci razgovarano i o inicijativi osnivanja aktiva direktora đačkih domova u Republici Srpskoj kao i o regionalnoj saradnji koju su uspostavili đački domovi s ciljem razmjene znanja i iskustva, ali i zajedničkog sprovođenja projekata i programa za učenike u toku ljetnog raspusta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima održivog razvoja đačkih domova u skladu sa iskustvima iz regiona.

Stojičićeva i Ovuka saglasili su se da će najavljeno osnivanje aktiva direktora đačkih domova biti značajna osnova da se nastavi sa unapređenjem pravnih okvira potrebnih za unapređenje rada đačkih domova u Republici Srpskoj.

Direktor Srednjoškolskog doma Siniša Ovuka informisao je ministra o materijalnim, tehničkim i kadrovskim kapacitetima Doma, čije usluge koristi 243 učenika.

Ovuka je istakao da rukovodstvo Srednjoškolskog doma Banjaluka ima dobru saradnju sa đačkim domovima u Republici Srpskoj i regionu, te upoznao ministra da je uspostavljena saradnja i sa Udruženjem "Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana