Stojičić: Kultura Republike Srpske i Srbije - jedna i nedjeljiva

Srna
Stojičić: Kultura Republike Srpske i Srbije - jedna i nedjeljiva

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da je kultura Srpske i Srbije jedna i nedjeljiva, zbog čega je značajno kontinuirano održavanje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" u većem broju gradova, ali i što će krajem godine biti obnovljena tradicija organizovanja "Dana Srbije u Republici Srpskoj".

"Ponosni smo na činjenicu da republičke ustanove kulture aktivno ostvaruju saradnju sa ustanovama kulture u Srbiji u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa i vjerujem da će na osnovu opredijeljenosti Ministarstva kulture Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ova saradnja biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu", navela je Stojičićeva.

On je istakla da će u okviru ove manifestacije biti predstavljen najbolji dio pozorišne scene, audio-vizuelne umjetnosti iz Srpske, ali i uopšte kulturne scene u 11 gradova u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Vjerujemo da će publika biti zadovoljna kulturnim stvaralaštvom Republike Srpske", rekla je Stojičićeva povodom održavanja "Dana Srpske u Srbiji".

Stojičićeva će danas u Novom Sadu razgovarati sa pokrajinskim sekretarom za kulturu Draganom Milošević i pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem, kao i sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem.

Ona će prisustvovti i izvođenju predstave Gradskog pozorišta Gradiška "Miropomazani" koju je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture, u okviru konkursa za najbolji neobjavljeni dramski tekst "Reci naglas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana