Stojanović: Skupštinsko rukovodstvo biće iz koalicije koja ima većinu

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA- Koalicija koja u Bijeljini ima skupštinsku većinu od 23 odbornika sigurno će preuzeti funkcije predsjednika Skupštine grada, dva potpredsjednika i sekretara, rekao je Srni predsjednik Kluba odbornika Demosa u gradskom parlamentu Čedomir Stojanović.

Skupština grada Bijeljina ima 31 odbornika, a skupštinsku većinu čini sedam odbornika iz SNSD, pet iz SDS Semberija, četiri iz Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu.

"Nažalost, ovaj put je gradonačelnik mimo koalicije koja ima skupštinsku većinu, ali mi očekujemo korektnu i kvalitetnu saradnju i da ne bude blokade rada pojedinih institucija u Skupštini grada ni od gradonačelnika niti od Skupštine grada", rekao je Stojanović.

Stojanović je rekao da su predstavnici koalicije imali nekoliko sastanaka sa gradonačelnikom, koji je iz SDS-a, te da nigdje nisu iznošene neke teške riječi.

"Bilo bi korektno da gradonačelnik prihvati prijedlog stranaka koalicije za načelnike gradskih odjeljenja, koje Skupština usvaja, ali još nemamo pouzdane informacije da će biti tako i vidjećemo u ponedjeljak kako će se to odvijati", naveo je Stojanović.

On je rekao da će koalicija koja čini skupštinsku većinu pokušati da sa gradonačelnikom dogovori kvalitetne prijedloge imena iz ove koalicije za imenovanja u Gradskoj upravi i da to očekuje zbog dalje saradnje u gradu, gdje je gradonačelnik iz jednog, a skupštinska većina iz suprotstavljenog bloka stranaka.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana u ponedjeljak, 25. januara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana