Stipendije za 1.308 srednjoškolaca u Banjaluci, isplata prve rate u decembru

GS
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Ove školske godine Gradska uprava Banjaluka stipendiraće 1.308 učenika srednjih škola, koji će rješenja o stipendiranju ovih dana dobiti u svojim školama.

"Pravo na stipendiju po osnovu uspjeha ostvarilo je 758 učenika, za deficitarno zanimanje 62 i pravo na stipendiju po osnovu socijalnog statusa 488 đaka. Podjela rješenja biće organizovana po školama. Ovakva praksa pokazala se opravdanom jer se za kraći period obavi uručenje rješenja i učenici ne odlaze sa nastave", rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Za školsku 2020/2021. godinu utvrđena su sredstva za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u visini do 1,6 miliona KM.

"Iznos pojedinačnih stipendija ostao je nepromijenjen i prema socijalnom statusu i uspjehu iznosi 80 KM za učenike i 130 KM za studente, a za deficitarna zanimanja 160 KM za učenike, odnosno 250 za studente", naveli su u ovom odjeljenju.

Dodaju da je isplata prve rate stipendija za učenike, za ovu školsku godinu planirana u decembru, u ukupnoj tranši od 109.600 KM.

"U toku je obrada zahtjeva za studentske stipendije, koji su pristigli na konkurs koji je zatvoren 18. novembra", rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a prenose ''Nezavisne''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana