Stevandić ugostio studente FPN-a i Ekonomskog fakulteta

GS
Foto: NSRS

BANjALUKA-Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić ugostio je danas, u prostorijama parlamenta, studente Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, kojima je poručio da su vrata parlamenta uvijek otvorena za studente i njihove ideje.

Predsjednik Stevandić je, tokom obraćanja studentima u Velikoj plenarnoj sali, istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo da bude domaćin akademcima koji su budućnost Republike Srpske.

„Uvjeren sam da Narodna skupština Republike Srpske i studenti mogu zajednički doprinijeti opstanku ljudi u Srpskoj, te boljem razumijavanju i koncipiranju ekonomskih i nacionalnih politika“, poručio je Stevandić studentima, koji su Narodnu skupštinu posjetili u okviru programa Dani otvorenih vrata.

Predsjednik Narodne skupštine je naglasio da mladi, visokoobrazovani stručnjaci mogu doprinijeti daljem razvoju Republike Srpske.

Stevandić je studentima govorio o težnji srpskog naroda za slobodom kroz istoriju, nastanku Republike Srpske, njenoj ustavno-pravnoj poziciji, te ulozi i radu Narodne skupštine, kao najviše zakonodavne institucije Republike Srpske.

„Republika Srpska je velika pobjeda srpskog naroda. Svi zajedno moramo raditi na očuvanju, stabilnosti i prosperitetu Republike Srpske, zbog čega je važno da imamo jak obrazovni sistem i da mladi ostanu u Srpskoj“, istakao je Stevandić.

Predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Božana Tintor očekuje da će znanje koje su stekli studenti tokom školovanja moći da praktično primjene u institucijama Republike Srpske, te da će saradnja sa Narodnom skupštinom biti nastavljena i intenzivirana.

„Radujemo se budućoj saradnji parlamenta Republike Srpske i Fakulteta političkih nauka“, rekla je Tintorova novinarima.

Potpredsjednik Studentskog parlamenta Andrej Ševo smatra da je parlament kao najviši zakonodavni organ, najvažnija institucija za ekonomiju Republike Srpske.

„U parlamentu se usvajaju akti kao što su Budžet, Rebalans budžeta i zakoni, a utvrđuje se i fiskalna politika Republike Srpske. Ova posjeta nam je značajna, jer smo imali priliku da se upoznamo sa radom najviše zakonodavne institucije Republike Srpske. Zahvalni smo predsjedniku Narodne skupštine na srdačnom dočeku, obraćanju i dijalogu sa studentima“, rekao je Ševo novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana