Stanovi za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

Srna
Stanovi za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

BAJINA BAŠTA - U Bajinoj Bašti uručeni su ključevi 20 stanova izbjegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 363.426 evra, a sredstva su obezbjeđena iz fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator EU, dok je opština Bajina Bašta obezbjedila građevinsko zemljište i prateću infrastrukturu.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović zahvalio je na strpljenju korisnicima koji više od dvije decenije čekaju svoj krov nad glavom i podsjetio da je do sad više od 4.000 porodica dobilo stambeno rješenje kroz Regionalni stambeni program.

Predstavnik Delegacije EU u Srbiji Enriko Vinsentin istakao je da će EU i dalje podržavati Regionalni stambeni program sa ciljem da sva planirana stambena rješenja budu dodjeljena, prenosi RTS.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbjedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Savjeta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Njemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana