Stanovi za 276 porodica izbjeglih iz BiH i Hrvatske

Srna
Stanovi za 276 porodica izbjeglih iz BiH i Hrvatske

NOVI SAD - U Novom Sadu je danas 276 izbjegličih porodica iz BiH i Hrvatske dobilo ključeve za nove stanove čija izgradnja je finansirana u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa (RSP).

Uručenjeu ključeva u naselju Veternik prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da su ti stanovi izgrađeni okviru Potprojekta pet RSP.

“U okviru ovog Potprojekta planirano je useljenje ukupno 1.847 stambenih jedinica, u 25 lokalnih samouprava”, podsjetio je on.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što su danas dodijeljeni stanovi sunarodnicima koji su izbjegli sa prostora bivše Jugoslavije, usljed ratnih dešavanja devedesetih godina prošlog vijeka, saopšteno je iz Ministarstav spoljnih poslova (MUP) Srbije.

“Nastavićemo predani angažman na daljoj realizaciji RSP, na korist svih onih kojima je ova vrsta pomoći i podrške neophodna”, rekao je Dačić.

On je zahvalio svim donatorima RSP za podršku.

Najveći pojedinačni donator je EU, a tu su i SAD, Njemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana