Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija nesmetano, zbog magle neophodan dodatni oprez

Srna
Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija nesmetano, zbog magle neophodan dodatni oprez

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH, ali se zbog magle, koja smanjuje vidljivost, savjetuje oprezna vožnja na dionicama uz rijeke Vrbas i Lašvu, kao i na području Ključa, Sanskog Mosta, Goražda i Trnova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog odrona otežan je putnički saobraćaj na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila obustavljen.

Vangabaritni teret prevozi se dionicama Stanić Rijeka-Doboj-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše i Ledenice-Modriča-Johovac-auto-put-Banjaluka-Manjača-Velečevo, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Radovi su aktuelni na putnom pravcu od Modriče prema Doboju, zatim na uazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te na području Kotor Varoša.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznim putem kroz Laktaše, dok je zabranjen prolazak teretnih vozila, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške petlja "Aleksandrovac", iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja "Drugovići", a iz pravca Srpca petlja "Laktaši".

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i na regionačnim putnim pravcima Tedin Han-Križ (granica Republike Srpske i FBiH), Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ukrina-Gornja Vijaka, dok je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici Mrakovica-Podgradci.

U FBiH danas će se zbog radova saobraćati usporeno na auto-putu na petljama Visoko i Podlugovi. Prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima, od 23 do 4.30 časova saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo i Kaonik-Gromiljak.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana