Stanje na putevima: Poledica i ugažen snijeg na dionicama u višim predjelima

Srna
Stanje na putevima: Poledica i ugažen snijeg na dionicama u višim predjelima

BANjALUKA- Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, posebno u višim planinskim predjelima, gdje ima poledice i ugaženog snijega.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a vozačima savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima u BiH.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, a na izlazu iz BiH kolona teretnih vozila duga je na graničnom prelazu Šamac.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora zatvorile su sve granične prelaze prema BiH.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

AMS Republike Srpske zajedno sa svojih 49 auto-moto društava zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona, maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

Stanovništvu je upućen apel da poštuje uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica.

Iz AMS apeluju da vozači i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana