Stanje na putevima: Mjestimična poledica zbog niske jutarnje temperature

Srna
Stanje na putevima: Mjestimična poledica zbog niske jutarnje temperature

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i BiH zbog niske jutarnje temperature vazduha mjestimično ima poledice, naročito u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

U kotlinama i duž riječnih tokova magla smanjuje vidljivost, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Laktašima na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj će od danas biti preusmjeren na obilazne puteve u neposrednoj blizini izvođenja radova.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška-Banjaluka zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača, kao i na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan.

Na dionici puta Mel Vrela-Kotor Varoš-Banjaluka kretaće se vangabaritni prevoz, pa se vozačima skreće pažnja na oprez i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske (Bogatići) na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Zbog radova na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu u Vlasenici zbog izgradnje poslovnog objekta, te na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica zbog radova.

U toku su radovi na regionalnom putu Tedin Han-entitetska granica (Križ) zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Na regionalnom putu Šipovo-enitetska granica granica (Novo Selo) izvode se radovi na rehabilitaciji dijela navedenog puta, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa su u vremenu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog deminerskih radova na snazi su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek, te od 8.15 do 15.05 časova radnim danima na dionici puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici puta Derventa-Podnovlje na deminerskom radilištu "MSP Gornji Božinci".

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a na prelazu Metaljka moguć je ulazak od sedam do 19 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR, ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa. Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije. BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na virus korona.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virsu korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana