Stanje na putevima: Kolovozi, za sada, suvi

Srna
Stanje na putevima: Kolovozi, za sada, suvi

BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH za sada odvija po suvim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Hum, Deleuša, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske (Bogatić) zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema, na pravcu Konjević Polje - Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, te na putu Stari Majdan - Banjaluka (Rudarska) i dionici granica Republike Srpske (Bakračuša) - Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Rudanka - Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru „Pet ce“ od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo dva.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na liniji razgraničenja), na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na pravcu Ukrina - Gornja Vijaka, te na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri - entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva - Teslić tri - entitetska granica (Podjezera), Šipovo - entitetska granica (Novo Selo) i Jezero - Šipovo.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać - Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana