Stanje na putevima: Kolovozi mokri i klizavi, potreban oprez

Srna
Stanje na putevima: Kolovozi mokri i klizavi, potreban oprez

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Završeni su radovi na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica Verići-Ivanjska, i saobraćaj se odvija redovno.

Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška 2, osim za vozila kojima se vrši dostava, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi. Vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Usporeno, uz izmjene u saobraćaju zbog radova, vozi se na spajanju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa (Žirovine)-Vrhovi, Rudanka-Doboj, Mostar-Nevesinje, Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje, Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom (Jasenovac), Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, kao i u tunelu tunelu Ugar, na magistralnom putu Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova je izmijenjen saobraćaj i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, Šipovo-granica Republike Srpske i FBiH (Novo Selo), Tedin Han-Križ, na granici sa FBiH, dok se na regionalnom Jezero-Šipovo saobraćaj po potrebi obustavlja u periodu od sedam do 17 časova.

U FBiH se na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do šest časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Kada je riječ o graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana