Stanje na putevima: Kolovoz mjestimično vlažan, oprez zbog odrona

Srna
Stanje na putevima: Kolovoz mjestimično vlažan, oprez zbog odrona

BANjALUKA- Saobraćaj se jutros odvija redovno, izmjene su na putevima na kojima se izvode radovi, gužvi na graničnim prelazima nema, čeka se do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Kolovoz je zbog magle mjestimično vlažan, posebno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. a oprez se savjetuje i zbog učestalih odrona.

Putni pravac Draksenić-Vrbaška zatvoren je za saobraćaj zbog radova, alternativni pravac za putnička vozila je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zabrana se neće odnositi na vozila kojima se vrši dostava na teritoriji gdje se izvode radovi, za vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Obustava saobraćaja od sutra do subote, 30. oktobra, biće na snazi da dionici magistralnog puta Nevesinje-Mostar u intervalu od devet do 15 časova. Alternativni putni pravac koji će se koristiti je regionalni put Nevesinje-Berkovići i dalje, preko Stoca do Mostara i obrnuto.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od osam do 16 časova.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, saobraćaj se od sedam do 17 časova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom (Jasenovac), Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Kalovita brda (Ljubogošta-Pale), Čeljigovići (Lapišnica-Ljubogošta) i Ugar (Crna Rijeka-entitetska granica).

Zbog izvođenja deminerskih radova povremene obustave su na dionicama magistralnih puteva Brod-Odžak (mjesto Klakar Donji), Derventa-Podnovlje (Gornji Božinci) i u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac (Ulica Ravnogorska).

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je danas od osam do 18 časova planirano asfaltiranje regionalnog puta Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci), pa se saobraćaj preusmjerava na put Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Zbog radova na dionici auto-puta Kakanj-Visoko preko mosta u naselju Dobrinje i Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići i dalje se u večernjim časovima obustavlja saobraćaj, a vozila preusmjeravaju na alternativne pravce, za putnička iz smjera Tuzle kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana