Stanje na putevima: Česti odroni zemlje i kamenja na kolovoz

Srna
Stanje na putevima: Česti odroni zemlje i kamenja na kolovoz

BANjALUKA- U Republici Srpskoj i FBiH česti su odroni zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Napominju da je na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20 do 5.00 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

Iz AMS-a apeluju da vozači unutar BiH putuju samo u neophodnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.General Mladić se dobro osjeća, ali porodica je i dalje zabrinuta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana