Stanivuković prijavio UKC zbog kiseonika, Đajić mu poručuje da neosnovano širi paniku

Agencije
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je novinarima pred zgradom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao da je podnio krivične prijave zbog, kako je rekao, isporučivanja Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske kiseonika „koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika“.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić na to je poručio da Stanivuković plaši pacijente i širi paniku te da su ovakve optužbe za tužbu.

Stanivuković je rekao da je podnio krivične prijave protiv Đajića,  ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alena Šeranića,  direktora firme „TGT“ Stanislava Čađe i glavnog republičkog zdravstvenog inspektor Milice Matijević.

Stanivuković tvrdi  da ima dokaze da kiseonik isporučuje firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša koja „nije registrovana za unutrašnji promet lijekova“.
-Medicinski kiseonik jeste lijek, ali ova firma nije registrovana za promet lijekova. Ova firma nema dozvolu da radi sa medicinskim kiseonikom - rekao je Stanivuković.

Stanivuković tvrdi i da je UKC isplatio 1,3 miliona KM za isporuku tehničkog, a ne medicinskog kiseonika.

On kaže da su, prema podacima koje ima, u ovom slučaju počinjena krivična djela protiv zdravlja ljudi, protiv službene dužnosti i protiv pravnog saobraćaja.

-Odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan i da je isti kao i u ostatku Evrope - rekao je Đajić.

Đajić je dodao da je Stanivuković jedini, koji nikad nije došao u posjetu UKC-u Srpske.

On je dodao da pacijenti ne treba da se brinu, jer je kiseonik ispravan.

Kako je istakao, firma koja uvozi kiseonik ima potvrdu da se bavi nabavkom medicinskog kiseonika.

Čađo je za „Nezavisne“ rekao da nema komentar.

Stanivuković nije danas predao Okružnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika, njegovih saradnika i drugih funkcionera Republike Srpske, kako je ranije najavio. Rekao je da neće biti kasno ako te krivične prijave preda sljedeće sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana