Srpska pomogla zbrinjavanje 125 porodica u Distriktu

Agencije
Srpska pomogla zbrinjavanje 125 porodica u Distriktu

BRČKO - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas u Brčkom da veterani u tom gradu imaju ista prava kao i u Republici Srpskoj i napomenuo da je Vlada Srpske po programima stambenog zbrinjavanja u distrikt do sada uložila 2.373.306 KM i zbrinula 125 porodica iz boračkih kategorija.

Milunović je rekao da je njih 60 zbrinuto stambeno, a 65 nepovratnim novčanim sredstvima. 

"Trenutno je za stambeno zbrinjavanje prijavljeno 28 porodica, od kojih se 11 kandidovalo da bude stambeno zbrinuto, a ostali da dobiju nepovratna novčana sredstva", istakao je Milunović. 

Milunović je napomenuo da je mali broj žena žrtava ratne torture u Brčkom ostvarilo svoja prava, a u udruženju ih ima 153, te dodao da će zajedno sa vlastima Distrikta raditi na usklađivanju propisa u oblasti boračko-invalidske zaštite. 

"U Brčkom je inspektor naložio da se u prvostepenom postupku u oblasti boračko-invalidske zaštite postupa po Zakonu o upravnom postupku distrikta, dok se u drugostepenom postupku postupa po Zakonu o opštem upravnom postupku Republike Srpske", pojasnio je Milunović. 

On je poručio da će ministri iz Vlade Republike Srpske svojim posjetama Kancelariji Vlade u Brčkom doprinijeti tome da građani imaju mogućnost da iznesu svoje probleme i da se ide u pravcu njihovog rješavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana