Srcem za srce: Mozzart uputio donaciju za liječenje Slobodanu Kovačeviću

GS
Srcem za srce: Mozzart uputio donaciju za liječenje Slobodanu Kovačeviću

Uoči Vaskrsa, u vrijeme darivanja, kompanija Mozzart opet je pokazala humanost. Donirali su dio novca za transplantaciju srca mladom Slobodanu Kovačeviću iz Broda.

Akcija prikupljanja novca za ovog tridesetogodišnjeg mladića još traje, a iz njegove porodice poručuju da su beskrajno zahvalni svima koji im pomognu u ovim teškim trenucima.

-Sve pohvale Mozzartu za ovaj plemeniti gest. Svi smo jako zahvalni, svaka pomoć nam je sada dobrodošla. Zato veliko hvala od Slobodana, cijele porodice i od mene Mozzartu i svim ljudima dobre volje- kaže Slobodanova supruga, Jelena Kovačević.

Slobodanovo srce trenutno radi na 15 odsto kapaciteta, a o transplantaciji će odlučiti ljekari u Beogradu gdje ima zakazane kontrole između 10. i 15. maja. Njegova supruga svjedoči da je Slobodanovo stanje za sada stabilno, a svaka pomoć im donosi novu nadu da će se u potpunosti oporaviti.

Za sada je, kroz brojne akcije humanitaraca, za Slobodana skupljeno oko 250.000 maraka. Koliko će ukupno biti potrebno novca za transplantaciju, zavisi od pronalaska donora. Ukoliko donor bude iz Srbije, troškovi operacije će biti mnogo manji. Ako odgovarajući organ budu morali da potražuju širom Evrope, biće im potrebno oko 700.000 maraka.

Slobodan je brojnim sugrađanima poznat kao muzičar, radnik u ugostiteljstvu i sportista. Svi koji žele da pomognu, donacije mogu da uplate na žiro račun 5520001947516690 u Adiko banci koji glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana