Srbi u Čikagu prikupljaju novac za obnovu hrama u Otišiću

Srna
Srbi u Čikagu prikupljaju novac za obnovu hrama u Otišiću

ČIKAGO- Udruženje krajiških Srba „Prelo“ iz Čikaga organizuje danas krajiško prelo na kojem će biti prikupljana sredstva i za obnovu hrama i parohijskog doma u Otišiću u Dalmaciji.

Svetozar Dančuo iz Udruženja „Prelo“ iz Čikaga potvrdio je Srni da će ovo udruženje pomoći obnovu srpskih svetinja u Dalmaciji i SAD.

-Udruženje Prelo obilježava 20 godina postojanja i organizuje Krajiško prelo u sali manastira Nova Gračanica kod Čikaga.

Prikupljaće se sredstva za obnovu hrama i parohijskog doma u Otišiću, za izgradnju hrama Svetih Srpskih mučenika u Mećuvoću i za Srpski centar Svetog Nikole u Lajonsu kod Čikaga - rekao je Dančuo.

Udruženje „Prelo“ je pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za obnovu hrama Svetog Arhangela Mihaila u Otišiću i na području cijele Amerike, a akcija traje do 31. maja.

Dančuo je naveo da će u okviru prela biti organizovana i izložba „Znameniti Srbi Dalmacije“ autora Milorada Kuraice, ali i bogat kulturno-zabavni program.

Iz Inicijativnog odbora obnove hrama u Otišiću su naveli da je do sada prikupljeno više od 80.000 KM, ali da to nije dovoljno, te ističu da akcija prikupljanja sredstava i dalje traje.

Udruženje krajiških Srba „Prelo“ iz Čikaga, iako jedno od najmlađih srpskih organizacija u Americi, po aktivnostima je među vodećim na širem području Čikaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana