Spomen-obilježje za poginule borce u Novom Gradu

Srna
Spomen-obilježje za poginule borce u Novom Gradu

NOVI GRAD - U porti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u naselju Jablanica u opštini Novi Grad počela je izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske ovog i naselja Repovac, rekao je Srni predsjednik opštinske Boračke organizacije Marinko Gačić.

Gačić je istakao da izgradnju finansiraju Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i opštinska Boračka organizacija.

“Planirano je da, ukoliko to dozvole vremenske prilike, radovi budu završeni do proljeća, kada će spomen-obilježje biti osveštano”, naveo je Gačić.

On je dodao da u ovoj opštini spomen-obilježja nisu izgrađena u četiri mjesne zajednice - Rudice, Kršlje, Poljavnice i Blatna.

“U planu je da iduće godine riješimo potrebnu dokumentaciju s obzirom na to da je izgradnja planirana u portama hramova. Kada je riječ o ostalim mjesnim zajednicama, spomen-obilježja su završena, kao i centralno spomen-obilježje u Novom Gradu”, istakao je Gačić.

On je naglasio da je Boračka organizacija poginulom borcu Radoslavu Lukaču, koji nije imao uže porodice, podigla spomenik na mjesnom groblju u Rudicama, gdje je sahranjen prije dvije godine, nakon identifikacije.

Gačić je naveo da je spomenik osveštan 10. oktobra, na Miholjske zadušnice. 



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana