Špirić: Republika Srpska će uvijek biti uz Srbe u Federaciji

Srna
Špirić: Republika Srpska će uvijek biti uz Srbe u Federaciji

DRVAR - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je danas Srni da će Republika Srpska uvijek, pa tako i tokom virusa korona, biti uz opštine Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac. Špirić je podsjetio da je Republika Srpska i ranije pomagala opštinama Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

 "Danas je stigla prva interventna pomoć iz Kriznog štaba Republike Srpske opštinama Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo. Drvaru je dodijeljeno 16 tona brašna, Grahovu osam tona, Bosanskom Petrovcu osam tona, Glamoču 10 tona, te Istočnom Drvaru 0,25 tona", rekao je Špirić koji se sastao sa načelnicima ovih opština.

Špirić je najavio da će naredna pomoć biti za Dom zdravlja u Drvaru i za druge zdravstvene ustanove u pomenutim opštinama.

"Ono što je optimistično u ovim opštinama jeste da za sada ima samo jedan slučaj zaraze virusom korona, i to u Glamoču.

Očekujem da će vlade Livanjskog kantona i Federacije BiH pružiti podršku ovim opštinama u borbi sa pandemijom virusa korona", istakao je Špirić.

On je rekao da je ovo vrijeme kada će Republika Srpska biti zajedno sa građanima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo.

 "Ono što je sigurno jeste da niko biti gladan, pokazaćemo solidarnost da zajedno prevaziđemo ovo teško vrijeme", poručio je Špirić.

Špirić je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kao i Srbiji, koji, kako je rekao, brinu za stanovnike Drvara, Glamoča, Bosasnkog Petrovca i Bosanskog Grahova.

Sastanku su prisusuvovali načelnici opština Drvar Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša, Bosanskog Grahova Milorad Gligić, Bosanskog Petrovca Dejan Prošić i Istočnog Drvara Milka Ivanković, koji su Srni rekli da su neizmjerno zahvalni Republici Srpskoj za pristiglu donaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana