Sokolac: Besplatni pregledi za građane sarajevsko-romanijske regije 3. jula

Srna
Sokolac: Besplatni pregledi za građane sarajevsko-romanijske regije 3. jula

SOKOLAC - Eminentni medicinski specijalisti iz Beograda i Zemuna 3. jula u Domu zdravlja na Sokocu besplatno će pregledati građane sa područja opština Han Pijesak, Sokolac i Rogatica, zahvaljujući aktivnostima nedavno formiranog Zavičajnog udruženja "Romanija".

Koordinator ovog udruženja za Republiku Srpsku Milan Jolović rekao je Srni da će besplatni specijalistički pregledi biti obavljani od 8.00 do 16.00 časova u sokolačkom Domu zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić" da bi se izašlo u susret građanima kojima je stručna medicinska pomoć potrebna i bili smanjeni troškovi odlaska u udaljene medicinske centre. 

Jolović je naveo da će građani moći da se pregledaju kod načelnika Neurohirurgije na Vojno-medicinskoj akademiji /VMA/ Ljubomira Minića, specijaliste otorinolaringologije sa VMA iz Beograda Dušana Bijelića, specijaliste ginekologije i akušerstva Sandre Stanić i specijaliste ginekologije i akušerstva Dragane Milovanović, obje sa Kliničko-bolničkog centra u Zemunu. 

Besplatne preglede za građane Sarajevsko-romanijske regije organizovalo je Zavičajno udruženje "Romanija" iz Beograda, u saradnji sa koordinatorom ovog udruženja za Republiku Srpsku Milanom Jolovićem i Skupštinom opštine Sokolac. 

Zainteresovani građani preglede mogu zakazati pozivom na broj 065/472-204. 

Zavičajno Udruženje "Romanija" osnovano je u Beogradu 16. maja sa ciljem očuvanja identiteta, održavanja što bližih veza sa rodnim krajem i afirmisanjem ekonomskih, kulturnih, sportskih i drugih odnosa Republike Srpske i Srbije. 

Udruženje su osnovali ljudi koji žive u Srbiji, a porijeklom su sa područja opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Pale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana