Služen parastos poginulim borcima CJB Banjaluka: Dali nemjerljiv doprinos stvaranju Srpske

A. S.
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Polaganjem vijenaca i služenjem parastosa na spomen-obilježju odata je počast za 252 poginula borca jedinice Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svakog 21. septembra pripadnici ove jedinice se okupljaju kako bi odali poštu stradalim ratnim drugovima, a ove godine zbog situacije sa virusom korona pomen je održan sa manjim brojem ljudi i uz poštovanje epidemioloških mjera.

Predsjednik Udruženja boraca CJB Banjaluka Jovo Savanović kazao je da su pripadnici ove jedinice dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, jer su učestvovali na svim ratištima zajedno sa vojskom.

- Kada nismo bili na ratištu, štitili smo bezbjednost naših građana. Od početka do kraja rata skoro svakog dana smo bili uz naš narod - kazao je Savanović.

On je iskoristio priliku da u ime boraca ukaže na težak položaj boračke kategorije.

- Imamo problema sa isplatama boračkih dodataka. Pripadnici naše jedinice su šesta i sedma kategorija, što je neshvatljivo. Potrebno je bolje regulisati kategorizaciju, jer i policajci su jednako učestvovali u ratu kao i svi ostali - kazao je Savanović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana