Slobodan Brdar v.d. predsjednika Udruženja penzionera Srpske

GS
Foto: N.N.

BANjALUKA - Brdar je na ovo mjesto došao nakon smrti Radeta Rakulja, koji je dvije decenije obavljao funkciju predsjednika Udruženja.

Brdar je rekao da je polovinom novembra održana sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpskete da je on imenovan na funkciju v.d. predsjednika.

- Nakon što je naš dugogodišnji predsjednik preminuo, da bi naše udruženje moglo da funkcioniše prema Statutu predsjednika do 30 dana mijenja sekretar Udruženja, potom je sazvana sjednica Upravnog odbora, gdje mi članstvo ukazalo povjerenje da obavljam ovu funkciju i obavljaću je sve do prvih redovnih izbora koji bi trebalo da budu ubrzo - kazao je Brdar.

Prema njegovim riječima, redovni izbori bi trebalo da budu održani nakon što još 15 opštinskih i gradskih udruženja održe svoje redovne izborne sjednice skupština da bi mogli da delegiraju svoje predstavnike u Skupštinu udruženja.

Dodao je da Udruženje penzionera Republike Srpske ima zacrtane i jasne ciljeve, a to je, kako kaže, prvenstveno briga o standardu penzionerske populacije.

- Svjesni smo da smo najgori u regionu kada su u pitanju standardi i primanje koja imamo - ističe Brdar i dodaje da su penzioneri razumni i da znaju u kakvom stanju se nalazi Srpska.

Dodao je da od nadležnih imaju obećanje da će doći do povećanja penzija od tri do četiri odsto.

Brdar je od 2008. godine bio predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora i član Upravnog odbora republičkog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana