Školski sport doprinosi zdravlju djece

S. Đ.
Školski sport doprinosi zdravlju djece

Banjaluka - Projekat Udruženja građana “Misli dobro” “Sport u škole” predstavljen je u petak u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš, a đaci su na poligonu pokazali vještine koje su za dva mjeseca stekli zahvaljujući opremi koja im je donirana u okviru projekta.

Član Udruženja “Misli dobro” Bojan Božić rekao je da je projekat napravljen po uzoru na Srbiju, gdje je izuzetno razvijen školski sport.

- Ukoliko poligon uđe u osnovne škole u Srpskoj, imaćemo zdraviju i zadovoljniju djecu. Ulaganja su mala, a rezultati odlični - kazao je Božić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je kazao da će Banjaluka prva u Srpskoj početi da primjenjuje projekat.

- Ovaj program će od septembra biti uveden u škole. Do početka nastave ćemo raditi na nabavci poligona za svih 29 osnovnih škola i raspisati javni poziv za profesore fizičkog vaspitanja - kazao je Banjac i dodao da će Gradska uprava finansirati ove aktivnosti.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen je rekao da je cilj projekta razvoj školskog sporta u uzrastu od prvog do petog razreda.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević je rekao da je fizičko vaspitanje važno za psihofizički razvoj.
- Trebalo bi da nabavimo oko 700 poligona, za 485 područnih i 187 centralnih škola, a nadamo se pomoći naših privrednika - dodao je Malešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana