Šipragić: Tuberkuloza skoro u potpunosti iskorijenjena

Srna
Šipragić: Tuberkuloza skoro u potpunosti iskorijenjena

PRNjAVOR - Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Prnjavor Bojan Šipragić rekao je danas da je, zahvaljujući prevenciji i razvijenoj svijesti građana za brigu o svom zdravlju tuberkuloza na području opštine Prnjavor skoro u potpunosti iskorijenjena.

On je povodom početka Nedjelje borbe protiv tuberkuloze naglasio da je prevencija najznačajnija i da se prema raspoloživim informacijama sa terena o broju oboljelih može reći da ove zarazne, ali izlječive bolesti skoro i da nema.

"Naši sugrađani se rado odazivaju na sve naše akcije i žele da provjere trenutno zdravstveno stanje, što pokazuju i današnje velike gužve na našem štandu na gradskom trgu za besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska", rekao je Šipragić za Srnu.

Volonteri Crvenog krsta danas su dijelili promotivni materijal u kojem se ukazuje na uzroke, preventivu i način liječenja tuberkuloze, a u prodaji su i markice vrijednosti 0,50 KM.

Promotivni materijal proslijeđen je i u sve osnovne i srednje škole na području opštine u kojima će, kako je planirano, tuberkulozi biti posvećen jedan školski čas.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze održava se od 14. do 21. septembra pod motom: "Založite se za okončanje tuberkuloze. Spasite živote!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana