Sindikat granične policije: Preduzeti dodatne mjere za zaštitu policijskih službenika

Srna
Sindikat granične policije: Preduzeti dodatne mjere za zaštitu policijskih službenika

SARAJEVO - Rukovodstvo Granične policije BiH i predsjednik Sindikata te policijske agencije Emir Tanović zaključili su danas da je potrebno preduzeti dodatne mjere na ličnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija sa kovidom 19 držala pod kontrolom.

Trenutno je u Graničnoj policiji, zaključno sa 23. novembrom registrovano 137 aktivnih slučajeva uzrokovanih kovidom 19, od kojih je pozitivnih, odnosno sa izraženim simptomima 83, a na mjeri samoizolacije su 54 zaposlena, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da su svi ljudski i tehničko-materijalni kapaciteti ove policijske agencije usmjereni na istočni i sjeveroistočni dio zemlje s ciljem sprečavanja nezakonitih ulazaka u BiH iz pravca Srbije i Crne Gore, kao i na sprečavanje svih oblika prekograničnog kriminala duž cijele granice.

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uslova za rad pripadnika agencije, poboljšanju materijalno-pravnog statusa zaposlenih sa posebnim akcentom na uslove rada na terenu, naročito imajući u vidu novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom virusa korona, navodi se u saopštenju.

Galić je predstavnicima Sindikata Granične policije BiH predstavio postignute rezultate tokom ove godine, kao i aktivnosti koje se preduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija.

Na sastanku je zaključeno da će u budućnosti rukovodstvo Granične policije i Sindikat, prema nadležnim organima, dostavljati inicijative i prijedloge za izmjene zakonskih regulativa kako bi se unaprijedila prava i obaveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u ovoj policijskoj agenciji.

Sindikat Granične policije BiH zahvalio je rukovodstvu za otvorenim dijalog i uslove koje su obezbijedili za rad sindikata, dodaje se u saopštenju.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana