Šikman: Osnivanjem srednje škole MUP-a podižemo kvalitet

Srna
Šikman: Osnivanjem srednje škole MUP-a podižemo kvalitet

BANjALUKA - Načelnik Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mile Šikman rekao je u Banjaluci da je osnivanje Srednje škole MUP-a potrebno radi dodatnog unapređenja kvaliteta i nivoa obrazovanja policajaca.

Šikman je rekao novinarima u Banjaluci da obuka u Policijskoj akademiji nije dovoljna, te je podsjetio da je Srpska od 1992. do 2001. godine imala Srednju školu MUP-a, što govori o tradiciji.

On je istakao da MUP ima kompletnu strukturu nastavničkog i saradničkog kadra koji će biti angažovan u budućoj Srednjoj školi MUP-a.

"Imamo savremeno opremljene prostorije, učionice i kabinete. Ponudićemo vrlo kvalitetne uslove za obuku, odnosno iskusan i kvalitetan nastavni kadar i obrazovanje", rekao je Šikman nakon okruglog stola "Policija i obrazovanje" u organizaciji MUP-a koji treba da kroz razmjenu iskustava i ideja identifikuje potrebe i mogućnosti unapređenja aktuelnog policijskog školstva.

On je rekao da će MUP u vezi sa Srednjom školom MUP-a imati promociju širom Srpske kroz sve osnovne i srednje škole.

"Nadamo se da ćemo imati dovoljan broj zainteresovanih mladića i djevojaka koji će biti spremni da dođu u Centar za obuku u Zalužanima i da se kroz internatski tip školovanja obuče za poziv policajca", rekao je Šikman.

On je rekao da je cilj stvaranje moderno obučenog policijskog službenika, sposobnog i spremnog da odgovori svim zadacima, te da služi Srpskoj i svim njenim građanima štiteći njihovu imovinsku i ličnu bezbjednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana