Šeranić: Priča pojedinih demografa i medija- pucanj u prazno

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Priča koju svakodnevno recikliraju opozicioni mediji i pojedini demografi o demografskom razvoju Republike Srpske je pucanj u prazno jer se svijet dvije godine od zadnje četiri borio sa pandemijom, a onda sa ekonomskim poremećajima koje je nametnula ukrajinska kriza, izjavio je Srni ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Uprkos svim tim izazovima sa kojima smo se susretali i susretaćemo se još, rekao je Šeranić, Vlada Srpske  intervenisala je u svim oblastima -  od povećanja plata, penzija, socijalnih davanja, boračkog dodatka, ali isto tako i kad je riječ o podršci porodici, djeci i omladini.

"U tom pogledu radili smo i na izmjenama Zakona o dječijoj zaštiti, povećavanju izdvajanja za dječiji dodatak, porodiljskog 100 odsto bolovanja, kroz novi nacrt Zakon.o zdravstvenom osigiranju i 100 odsto plate za čuvanja trudnoće", naglasio je ministar Šeranić.

On je podsjetio i da je  po prvi put donesen Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, realizovana Strategija očuvanja seksualno-reproduktivnog zdravlja i uvedene su vakcine protiv humanog papiloma virusa.

"Prema tome, priča koju recikliraju je pucanj u prazno i potpuno bez osnova", naglasio je Šeranić, podsjetivši na dio mjera i aktivnosti koje je Vlada preduzela s ciljem pomoći i podrške stanovništvu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana