Savez logoraša: Sud BiH smatra da su srpske žrtve manje vrijedne

Srna
Savez logoraša: Sud BiH smatra da su srpske žrtve manje vrijedne

BANjALUKA - Iz Saveza logoraša Republike Srpske istakili su da je sramna presuda šestorici Bošnjaka, koji su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora zbog svirepog mučenja i ubistva 28 civila srpske nacionalnosti u zvjerskom logoru "Silos", gdje su bila zarobljena i djeca, te poručili da ovakve presude ne mogu dovesti do pomirenja u BiH.

"Na desetine ljudi je umrlo neposredno poslije izlaska iz logora od posljedica mučenja, izglađivanja i duševne boli koja im je nanijeta u ovom koncentracionom logoru", saopšteno je iz Saveza logoraša.

Iz Saveza logoraša kažu da je poražavajuće to da su Srbi pojedinačno dobijali takve kazne i to za daleko manje zločine nego od onih koji su se desili u "Silosu", kroz koji je prošlo gotovo 700 srpskih civila.

"Sa pravom se pitamo da li su srpske žrtve manje vrijedne u odnosu na druge, a što je Sud BiH drugostepenom odlukom i potvrdio?", ukazali su iz Saveza.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu Fadilu Čoviću i još šestorici optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima u logoru "Silos" i drugim objektima na području opštine Hadžići, te ih osudilo na ukupno 42 godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana