Savez sindikata RS: Ograničavanjem marži ublažiti poskupljenja životnih namirnica

Srna
Savez sindikata RS: Ograničavanjem marži ublažiti poskupljenja životnih namirnica

BANjALUKA - Savez sindikata Republike Srpske smatra da bi se smanjenjem marže moglo ublažiti nekontrolisano poskupljenje osnovnih životnih namirnica, nafte i naftnih derivata.

Savez sindikata je pozvao Vladu Srpske da preispita Uredbu o ograničavanju marže u prometu robe, a kao razlog tome navode svakodnevna poskupljenja posljednjih nekoliko mjeseci.

Iz Saveza su ukazali na poskupljenja brašna i proizvoda od brašna, mlijeka i mliječnih proizvoda, masti i ulja, mesa i mesnih prerađevina, a ističu i da se od jeseni očekuje novi talas skoka cijena zbog čega smatraju da treba ograničiti maržu.

U Savezu sindikata očekuju da se tako pomogne građanima, odnosno radnicima da bi imali što manje posljedica po kućni budžet i kao i ekonomski položaj zaposlenih.

Savez sidnikata Republike Srpske ističe i da je kao ozbiljan socijalni partner spreman da sjedne za pregovarački sto i zajedno sa Vladom i poslodavcima razgovara o novom povećanju plata.

-Cijenimo da svako povećanje plata povećava potražnju roba i usluga, a samim tim utiče i na rast BDP-a u Republici Srpskoj - naveli su iz Saveza sindikata, te podsjetili na Rezoluciju o sistemu plata u Srpskoj, a koja je usvojena na sedmom Kongresu ovog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana