Šamac: Sjećanje na poginule borce Vojske Republike Srpske i civile

Srna
Šamac: Sjećanje na poginule borce Vojske Republike Srpske i civile

ŠAMAC - Predstavnici opštine Šamac i Boračke organizacije danas su, povodom Dana opštine, kod Spomen-obilježja položili vijence za 122 poginula borca Vojske Republike Srpske i 22 civilne žrtve sa šamačkog područja u proteklom ratu.

Predsjednik šamačke Boračke organizacije Radovan Zoranović poručio je da se danas prisjećaju svih poginulih boraca koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske.

On je dodao da su na spomeniku uklesana imena poginulih vojnika, kao i civila koji su živote izgubili tokom rata.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović istakao je da je zadatak Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva i lokalnih zajednica da zajedno sa Boračkom organizacijom učine sve da se životni standard porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca podigne na viši nivo.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić kaže da se danas odaje počast svima koji su svoje živote ugradili u odbranu Šamca i temelje Republike Srpske, a nijednog trenutka nisu razmišljali o sebi, nego o budućim generacijama.

- Zato je dužnost svih nas da na tim temeljima gradimo bolju u prosperitetniju Republiku Srpsku, jer samo na takav način pokazaćemo im da smo im vječno zahvalni za njihove žrtve - kaže Trivićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana